Să ne izolăm de oameni?

256. FRATE BRANHAM, AR TREBUI SĂ MERGEM LA ALTE BISERICI CHIAR DACĂ ACESTEA NU SUNT DE ACORD CU TINE?

Sigur, da. Isus a făcut-o când ei nu erau de acord cu El. Mergeți. Întrebarea spune „Ar trebui să mergem la altă biserică, care nu este de acord cu tine?” Sigur, eu nu sunt singura „rață pe lac”. Există pretutindeni oameni evlavioși; nădăjduiesc că eu sunt unul dintre ei.

Am fost abordat de curând cu o problemă asemănătoare. Un grup din Arizona mi-a atras atenția asupra acestui lucru. Un grup de slujitori a spus: „Unul dintre lucrurile pe care le avem împotriva ta, frate Branham, este că pe oamenii care vin cu tine, nu-i putem face să meargă nicăieri la biserică. Ei au copii. Dar ei nu vor să meargă la biserică. Noi le-am spus că sunt bineveniți la biserica noastră”.

Eu știu că ei pun presiune pe voi și vor ca voi să vă alăturați lor, dar voi nu trebuie s-o faceți. Însă duceți copiii aceia undeva, la școala duminicală. Iar voi mergeți la biserică; nu stați acasă, mergeți la pescuit și la vânătoare și nu faceți lucruri de felul acesta duminica.

Voi spuneți: „Păi eu nu sunt un legalist”. Mai bine ai fi, în acel mod, pentru o vreme, altfel necinstești învierea lui Hristos. Mergeți undeva la biserică.

Dacă eu aș merge la o biserică despre care eu știu că crede un singur lucru pe care-l cred și eu, eu m-aș duce să-i aud spunând aceasta. Poate că altă biserică ar fi ca baptiștii, ar spune: „Da, credem că trebuie să ai o trăire”. Voi merge cu ei în punctul acesta. Eu cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Eu cred că trebuie să ai o trăire.

Poate că sunt acolo biserici din confesiunea penticostală „Adunările lui Dumnezeu”. Vedeți, acum eu pot mânca trei sau patru felii de pâine împreună cu ei, pentru că ei pot să creadă mai mult…

Cum s-a întâmplat de curând, când aceeași persoană m-a sunat și a vrut să discute despre aceasta. (Acest frate slujitor, săracul de el, se află într-o asemenea amăgire.) El a zis: „Fratele Branham este împotriva bisericilor penticostale «Adunările lui Dumnezeu»”. Și dacă se va întâmpla ca un predicator penticostal din acea confesiune să audă această bandă, vreau să-mi spună când am fost eu vreodată împotriva oamenilor din „Adunările lui Dumnezeu” sau împotriva oricărui alt om. Propriile voastre cartiere generale recunosc că v-am trimis trei sferturi de milion de copii de-ai mei pe care i-am născut în Hristos. Cum sunt eu împotriva „Adunărilor lui Dumnezeu”? Eu nu sunt împotriva celor ce cred în unicitatea lui Dumnezeu, nu sunt împotriva confesiunilor penticostale „Adunările lui Dumnezeu”, „Biserica lui Dumnezeu”, nu sunt împotriva niciunui om. Eu sunt împotriva fiecărui sistem care-i desparte pe oameni.

Conform propriei lor statistici, eu am trimis penticostalilor de la „Adunările lui Dumnezeu” trei sferturi de milion din propriii mei copii născuți în Hristos. Dacă acei penticostali ar fi chiar atât de răi, de ce-aș face eu așa ceva? De ce? Eu cred că ei sunt cei mai buni din țară unde să-i trimit, fie cei ce cred în unicitatea lui Dumnezeu, fie vreo altă direcție de credință penticostală, pentru că ei cred în vindecare divină; ei cred în supranatural; ei cred în botezul Duhului Sfânt. Este cea mai bună biserică la care să-i trimit pe noii convertiți; ei sunt în lumea întreagă. Am prieteni în toată lumea, copii pe care i-am născut eu în Hristos. Eu îi voi trimite în cel mai bun loc…

M-ați auzit vreodată făcând o chemare la altar? După ce oamenii vin în față și sunt salvați, eu spun: „Acum mergeți la o biserică bună a Evangheliei depline unde să aveți un «acasă»”. Câți m-au auzit spunând asta? Sigur că da. Atunci de ce i-aș trimite acolo? Aș vrea eu să fiu un fățarnic, să-mi trimit propriii copii la moarte? Departe de mine. Nicidecum.

Dacă nu puteți veni la adunare aici, la Tabernacol, mergeți undeva la o biserică. Nu trebuie să acceptați tot ce fac ei acolo. Când ei servesc pâine, serviți și voi. Când au usturoi, lăsați-l. Înțelegeți?

Sigur, mergeți la biserică. Indiferent unde se deschide ușa bisericii, mergeți cât de repede puteți. Nu trebuie să luați parte la lucrurile nepotrivite pe care le cred ei. Nu vă înscrieți în niciuna din acele biserici; dar mergeți la ei; aveți părtășie cu ei. De unde știți că nu este Domnul la lucru? El a spus că va face ca toate lucrurile să lucreze spre bine. Poate că acolo este un suflet care ar trebui salvat și spre care voi puteți lumina. Înțelegeți? Mergeți acolo.

Nu mergeți încrezuți, mergeți prietenoși; iar oamenii vor începe să spună: „Aceasta este o creștină…” „Aceasta este o pereche creștină”. „Acesta este un băiat creștin, este o fată creștină. Comportamentul lor arată că ei au primit cu adevărat ceva”. Apoi vă vor întreba și voi le puteți spune despre ce este vorba. Voi fiți sărați, iar ei vor înseta.

Întrebări și răspunsuri #1
64-0823M

Distribuie această postare.