Ferește-te de vorbăriile goale – de William Branham

2 Tim. 2:16: „Fereste-te de vorbăriile goale și lumești, căci cei ce le țin, vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu”. 

Isus a spus: „Felul vostru de vorbire să fie: «Da, da; nu, nu»; ce trece peste aceste cuvinte, vine de la cel rău. Voi nu ar trebui să glumiți și să faceți mișto unii de alții. Dumnezeu vă va trage la răspundere pentru fiecare cuvânt nefolositor pe care l-ați rostit. Știți asta? Biblia o spune. Atunci ce fel de oameni ar trebui să fim noi? Oameni cinstiți, serioși, oameni care iubesc, amabili.

Eu am observat-o chiar la mine însumi, având în vedere că din firea mea sunt irlandez; deseori chiar soția mea îmi face observație: „Acuma, Bill…!” Eu spun: „Corect, dragă”. Eu mai glumesc cu copiii și spun, spre exemplu:

– Știți, din Kentucky au ieșit trei bărbați renumiți.
– Cine?
– Abraham Lincoln, Daniel Boone și tatăl vostru.

Iar soția spune: „Bill, iar începi?” Și eu trebuie să merg undeva într-o cămăruța și să spun: „Doamne, iartă-mă, n-am vrut s-o spun. Fă-mi ceva; fă-mă să n-o mai fac”.

Azi dimineață vorbeam despre ce înseană „a cădea din nou”. Când faci așa ceva, ai căzut iarăși. Trebuie să te pocăiești. Eu nu mă refer la faptul că te-ai dus în lume și ai făcut te miri ce, dar ceva ai făcut. Trebuie să te pocăiești și să mori în fiecare zi că să trăiești în Isus Hristos. 

Eu de multe ori fac greșeli. Mă trezesc că spune unul ceva, iar eu imediat spun o glumă în contextul respectiv. Nu o glumă proastă; eu nu cred că creștinii spun glume murdare. Nu, în niciun caz! Biblia spune că așa ceva nu li se potrivește creștinilor. „Nici un cuvânt stricat să nu va iasă din gura”. Nu, creștinii au gânduri curate.

Dar dacă nu vegheați, din când în când, cineva spune o glumă. Se va gândi că e-n regulă, o va lasă așa și nu se va mai gândi la ea. În ziua următoare, va spune două glume. Apoi se trezește că face și altceva. Într-un final, ajunge tot ce-a fost cândva. Este așa? Stați departe de așa ceva. Evitați astfel de lucruri! „Fereste- de vorbăriile goale lumești…”

Vă dau un exemplu: „Doamna Doe, ceva? L-am văzut pe soțul dvs. el e diacon”. Atunci spuneți direct: „Eu nu vreau -o aud!” mergeți departe. Nu este nevoie de prea mult și se ajunge la întreruperea legăturilor.

„Oh, știi ceva, soră? O să-ți spun ce-a pățit fratele”. Nu doar surorile, ci și frații o fac „Frate, să-ți spun ce s-a întâmplat. Știi, de-am scăpa noi de acest predicator, sau diacon, sau de-am face cutare lucru”.

Oh, oh! Pur și simplu feriți-va de astfel de lucruri. Nu de mult timp am văzut niște figurine în Florida, pe o masă. Era trei figurine, trei maimuțe mici: una avea mâinile peste ochi și zicea: „Să nu vezi nimic rău”; cealaltă avea degetele în urechi: „Să nu auzi nimic rău”; cealaltă avea mână peste gură: „Să nu vorbești nimic rău”. M-am gândit că este un lucru bun, nu-i așa? Da! Oh, Doamne! Este un lucru foarte bun.

Păstrați-va gândurile curate și concentrate pe Hristos. Nu puteți spune că vouă nu vi se poate întâmplă nimic. Dacă nu vegheați, o să va treziți că o să greșiți. Să nu credeți că puteți trăi atât de perfect încât să nu mai greșiți. Nu! Voi nu sunteți fără de păcat și cu siguranță că veți mai greși din când în când. Dar un soldat adevărat, dacă este trântit la pământ, se ridică. „Doamne, lasă-mă să mă ridic și s-o iau de la capat”. Dar un laș, de îndată ce va face prima mică greșeală, se va întoarce înapoi. El nu rezistă.

Așadar, „fereste-te de vorbăriile goale și lumesti”. „Vorbării” înseamnă „confuzie”. Biblia spune să ne ferim de cei ce provoacă certuri între noi. Dacă unul spune „Aha! Ăhă!” spuneți simplu: „Ce mai faci? Mă bucur că te-am văzut. Mulțumesc.” Și mergeți mai departe. Este cel mai bun lucru. Nu-i ocoliți, dar fiți atenți la ei. Nu luați în seamă spusele lor, căci vedeți la ce duc.

54-0103E

Distribuie această postare.