Fără prozelitism – Respect pentru suveranitatea comunităților locale – de William Branham

BĂTRÂNII SUNT CONDUCĂTORII FIECĂREI BISERICI

…daţi-mi voie să vă spun: Biserica lui Dumnezeu este condusă de Duhul lui Dumnezeu. Ei acţionează după cum îi călăuzeşte Duhul. Dumnezeu n-a promis că va acţiona numai prin „episcopi”. Bătrânii sunt conducătorii fiecărei biserici.

Dacă Dumnezeu trimite un mesaj, îl trimite bătrânilor Săi. Dar dacă el trebuie să vadă ce zice „episcopul” şi „prezbiterul de zonă”… Şi fiecare din biserică trage sfori: „Poate că la anul pot să ajung responsabil zonal dacă fac nişte şmecherii ici şi colo”. Frate, pe mine nu mă interesează să ajung responsabil zonal, eu vreau să fiu creştin, la anul. Aleluia!

Luptând pentru credinţă – CONNERSVILLE IN,  14.06.1953


BISERICA LOCALĂ ESTE SUVERANĂ

Motivul pentru care eu am fost de partea bisericii baptiste este suveranitatea bisericii locale, ceea ce cred că este apostolic. Înţelegeţi? Dar nu ceea ce au acum baptiştii… Eu nici măcar nu particip la părtăşii – biserica baptistă nu trebuia să fie o denominaţie. Acum este, dar nu trebuia să fie o denominaţie. Este o frăţie. Şi biserica locală este suverană. Şi dacă Dumnezeu va da vreodată un mesaj, îl va da omului Său, bătrânului Său, care este [conducătorul bisericii – n.tr.]… Conform Bibliei, cea mai înaltă slujbă din biserica locală este bătrânul

Relatare din călătoria în India – LIMA OH, 26.12.1957


EU SUNT DE ACORD CU SUVERANITATEA BISERICII LOCALE

E-3 Vreau să spun că, de dimineaţă, am fost privilegiat să-l aud pe unul dintre învăţătorii voştri de la această convenţie…[…]; am avut marele privilegiu să fiu acolo, să spun câteva cuvinte şi să aud un mesaj minunat despre suveranitatea bisericii locale, lucru cu care, cu siguranţă sunt şi eu de acord

Iehovah Iireh – INDIANAPOLIS INDIANA, 12.06.1957


Dar eu cred în autoritatea supremă a adunării locale. Da, lăsaţi ca fiecare biserică să-şi aleagă păstorii ei, diaconii ei, sau orice ar fi. Şi atunci, în felul acela, bărbatul de acolo nu are un „episcop” peste el. Dacă Duhul Sfânt vrea să spună ceva acelei biserici, nu trebuie să întrebe pe nimeni dacă poate s-o facă. Individul respectiv este în legătură cu Duhul Sfânt. Arătaţi-mi cu Biblia, ce este mai mare decât un bătrân local, într-o biserică locală? Aşa este. Da, suveranitatea bisericii locale, fiecare biserică în sine însăşi… Acuma, frăţia, este minunată. Toate bisericile ar trebui să fie într-o [relaţie de] frăţie, aşa, împreună. Dar biserica locală este suverană…

Evrei cap. 5 și 6 – JEFF IN, 08.09.1957


Noi avem nevoie, aici, de oameni care nu au nicio biserică, care se zbat. Sfatul meu pentru voi ar fi să staţi acolo unde aveţi datoria să staţi, cât se poate de credincioşi cauzei lui Hristos şi să vă sprijiniţi slujitorul şi tot ce se face pentru cauza lui Hristos. Faceţi asta şi Dumnezeu vă va binecuvânta. Singurul fel în care-L puteţi respecta pe Dumnezeu este să vă respectaţi unul pe celălalt. Corect?

Dacă vreţi ca altul să vă vorbească de bine, vorbiţi-l de bine; atunci şi el vă va vorbi de bine. Aruncaţi-vă pâinea pe ape; se va întoarce la voi. 

Experienţe 3 – PHOENIX AZ, 21.12.1947


Noi am cerut oamenilor să meargă deseară la bisericile lor. Eu nu am venit să îndepărtez pe nimeni de biserica lui. Dorim ca fiecare să-şi facă datoria la propria biserică. Fratele Reed nu are intenţia să ia pe cineva din biserica altcuiva. El nu doreşte decât ca păcătoşii care nu merg la biserică să vină la biserica lui. 

Mărturie – JONESBORO AR, 10.05.1953


[…] Mulţi din voi veţi fi mâine acolo unde este de datoria voastră, la bisericile voastre. Salutaţi-vă păstorii  din partea mea. Eu sunt cu desăvârşire interdenominaţional. Eu cred că toţi creştinii sunt fraţi şi surori şi noi ar trebui să ne închinăm împreună. Păcat că barierele ne-au divizat. Eu nu ştiu să mă fi făcut vinovat, niciodată în viaţa mea, de prozelitism. N-am spus cuiva de ce biserică ar trebui să aparţină. Eu cred că omul are libertatea să-şi aleagă la ce biserică doreşte să meargă. Şi mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze! Poate că nu aveţi nevoie de o nouă biserică, poate aveţi nevoie de o trezire de modă veche în biserica voastră. Cred că noi toţi avem nevoie de aceasta. […]

Trăire personală cu Dumnezeu – CHICAGO IL, 24.07.1954


Cu ceva timp în urmă am vorbit cu un frate. El a spus: „Noi vom participa la fiecare adunare, mai puţin mâine seară. Atunci avem noi adunare”. Erau nişte oameni din afara oraşului.

I-am spus: „Spune oamenilor tăi să rămână mâine seară acolo unde trebuie să-şi facă datoria. Acolo e locul lor”, fiecare la responsabilitatea lui. Dacă nu aveţi o biserică, veniţi şi ne vizitaţi. Ne-am bucura să veniţi la noi. Dar dacă sunteţi în biserica voastră, fiecare din voi are datoria să fie acolo. 

Dumnezeu care-şi desăvârşeşte biserica – BINGHAMTON NY, 04.12.1954


[…] Mâine încheiem această campanie. […] noi încercăm să avem adunările noastre în aşa fel încât să nu intervenim peste programul altor biserici. Astfel dorim ca fiecare să stea acolo unde îşi are datoria.

Răscumpărare – SAN FERNANDO CA, 19.11.1955


[…] Şi eu am încercat întotdeauna să fac un obicei din a încheia duminică după amiaza. După ce vom primi cortul de evanghelizare vom face la fel: nu vom avea adunare de dimineaţă, astfel ca oamenii să poată merge la propria lor biserică.

Ce sunt vedeniile  – SPINDALE NC, 21.04.1956


Voi, cei de pe plan local, de aici din oraş, care aveţi biserici care nu-şi întrerup adunarea pentru serviciul de diseară, mergeţi la biserica voastră. Acolo este responsabilitatea voastră. Noi nu dorim să vă chemăm de la biserica voastră atunci când aveţi adunare.

De El să ascultaţi – SASKATOON SASK, 19.05.1957


[…] Duminică, noi nu cerem oamenilor să-şi părăsească locul unde trebuie să-şi facă datoria, decât dacă biserica a conlucrat pe deplin şi nu aveţi adunări la biserica voastră. Noi suntem aici ca vizitatori. Nu dorim să atragem pe nimeni de la responsabilitatea pe care o are. Noi încercăm să ajutăm acea biserică să crească. Şi dorim ca fiecare membru să fie la biserica sa. 

Regina din Șeba – WATERLOO IA, 25.01.1958


Cercetaţi Scripturile, prieteni, nu e suficient să vă alăturaţi bisericii. Este bine să te alături bisericii. Eu cred că fiecare om ar trebui să se alăture bisericii. Eu cred în mod absolut că fiecare ar trebui să-şi facă datoria. S-ar cuveni să susţină acea biserică cu tot ce au, cu zeciuielile lor, cu jertfele lor, cu tot ceea ce sunt chemaţi să facă. Fiţi binevoitori şi bucuroşi dacă păstorul vostru vă cere să faceţi ceva în biserică. Ar trebui s-o faceţi. Dar nu lăsaţi ca acela să fie singurul lucru. Mai întâi primiţi Duhul Sfânt, apoi urmează şi restul. Apoi mergeţi la ce biserică vă alegeţi.

De ce? – PHOENIX AZ, 09.03.1960


[…] Noi ţi-i [pre]dăm Ţie, Doamne şi ei sunt trofee. Fie ca ei să trăiască o viaţă lungă aici pe pământ, plină de bucurie şi pace. Fie ca ei să găsească o biserică care să fie „acasă” al lor unde să rămână credincioşi şi să-şi facă datoria până când moartea îi va elibera de acest curs pământesc. […]

Eu sunt, nu te teme – TULSA OK, 29.03.1960


Vom încheia duminică după amiaza, pentru că nu vrem să-i reţinem pe oameni ca să nu meargă la bisericile lor duminică seara. Datoria voastră este faţă de biserica pe care v-aţi ales-o; staţi de partea păstorului vostru şi susţineţi-l ca bărbat al lui Dumnezeu. Dacă el încă nu vede Lumina, nu vă certaţi cu el. Iubiţi-l şi rugaţi-vă pentru el. Aşa trebuie procedat ca să înţeleagă şi el. […]

Noi nu vrem niciodată să luăm pe cineva de la o biserică. Noi nu vrem să spunem: „Toţi dintr-o biserică să vină la cealaltă biserică”. Nu despre asta e vorba. Rămâneţi acolo unde sunteţi. Cât timp sunteţi primiţi şi aveţi binecuvântarea, rămâneţi chiar acolo unde sunteţi. Dar încercaţi să aveţi părtăşie unii cu alţii. Despre aceasta este vorba; este părtăşie pentru fraţi, fraţii să fie în părtăşie. […].

Regele respins – Chatauqua oh, 10.06.1960


7 […] Nu uitaţi de adunările de seara, dacă puteţi veni şi dacă nu aveţi o răspundere altundeva. Dacă aveţi biserici care au nevoie de voi, bineînţeles că vă recomandăm [să mergeţi] la biserica voastră.

Cum am fost cu Moise –  JEFF IN, 11.09.1960


[…] Acum, voi cei de aici, care aveţi biserici la care mergeţi, noi nu am dori să lipsiţi de la propria voastră adunare. Faceţi-vă datoria. Întotdeauna când biserica voastră ţine adunări şi sunteţi aici, local, locul vostru este la biserica voastră. Dacă nu aveţi o biserică şi v-ar plăcea să veniţi, noi am aprecia.

Şi când ne rugăm pentru bolnavi, dacă voi îi aveţi pe ai voştri, eu cred că dacă-i veţi spune păstorului „E în regulă dacă-i duc pe mama, copilul sau pe cineva, să se facă rugăciune pentru ei?” sunt sigur că el va spune: „E în ordine”. […] Dar dacă voi aţi crede, păstorul vostru are aceeaşi autoritate să se roage pentru bolnavi, ca şi mine sau oricine altcineva. Nu trebuie să mergeţi la o adunare specială ca să fiţi vindecaţi. Nici măcar nu trebuie să se facă rugăciune pentru voi. Pur şi simplu primiţi-L. De atât este nevoie.

De ce? – SHREVEPORT LA, 26.11.1960


[…] Fiecare din voi are ceva de făcut, acum. Fiecare din voi să meargă în biserica lui şi să lucreze din răsputeri pentru biserica voastră locală. Înţelegeţi? Dar niciodată să nu criticaţi. Dacă ştii ceva rău despre celălalt, să nu spui nimic despre asta. Păstreaz-o pentru tine. Vrăjmaşul de-abia aşteaptă s-o audă. Nu-i permite să afle ceva. Să nu spui nimic, ca el să nu afle nimic. Păstreaz-o pentru tine şi roagă-te.

Spune: „Bietul frate a greşit”. Dar nu-l trânti. Şi-aşa este el trântit. Încearcă să-l ridici. Ridică-l. Fii samariteanul cel bun. Încearcă să-l ridici. Dacă nici măcar nu-i poţi vorbi, roagă-te pentru el până când este în acel fel. Ţine-l pe inima ta, pentru că sufletul său valorează cât zece mii de lumi.

De ce? – BEAUMONT TX, 25.01.1961


[…]. Şi sper că nimeni care merge la aceste biserici de aici, nu va lipsi de la adunările lor mâine seară; spre că n-o vor face. Faceţi-vă datoria acolo, la biserica voastră, oriunde mergeţi şi vă daţi zeciuiala şi-l iubiţi pe păstorul vostru şi vă rugaţi pentru el. Şi dacă aveţi nevoie de rugăciune, spuneţi-i; el este un bărbat al lui Dumnezeu; el se va ruga pentru voi. Şi El va răspunde rugăciunii sale la fel cum răspunde şi rugăciunii mele sau a altcuiva, pentru că la urma urmei, credinţa voastră în Dumnezeu este aceea care face lucrarea. 

Leac alinător – LONG BEACH CA, 18.02.1961


Eu am solicitat întotdeauna ca atunci când sunt multe biserici care susţin financiar, să nu ţinem adunare duminică seara, ca să nu îndepărtăm oamenii de bisericile lor. Eu cred că fiecare persoană s-ar cuveni să-şi facă datoria când biserica ei este deschisă. Aşa este corect. Ar trebui să staţi alături de păstorul vostru, alături de comitet şi să staţi alături de biserica voastră… 

La început nu a fost aşa –  BLOOMINGTON IL 11.04.1961


Şi eu cu siguranţă vă respect pe cei care veniţi aici şi oile acestor păstori de aici, asupra cărora Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, i-a făcut supraveghetori. Vom încerca să vă dăm drumul suficient de devreme, încât să puteţi merge acasă şi să mergeţi la biserică.

Cred că a fost principiul „Oamenilor de Afaceri Creştini”. L-am adoptat demult. Chiar şi atunci când conlucrează toate bisericile, noi totuşi preferăm ca duminică după amiaza… eu cred că fiecare se cuvine să meargă la biserica lui. Eu cred că acolo este locul vostru, datoria voastră.

Supra semnul – CHICAGO IL, 30.04.1961


Pentru că Dumnezeu este Dumnezeu, El merită un respect. Noi trebuie să-L respectăm şi să ne temem de El şi aceasta aduce respect. Dumnezeu a pretins aceasta pentru Sine şi pentru toţi slujitorii Săi. Dumnezeu pretinde respect pentru slujitorii Săi. De unde ştim că ei sunt slujitorii Săi? Pentru că El îi legitimează pe aceşti slujitori prin Cuvântul Său. El îi ia pe aceşti slujitori şi-i face slujitori ai lui Dumnezeu şi dovedeşte că ei sunt slujitori, făcând ca al Său Cuvânt să lucreze prin acei slujitori. Atunci aşa cum îl respectaţi pe acel slujitor, îl respectaţi pe Dumnezeu. Deci când eu vă respect pe voi şi voi mă respectaţi pe mine şi noi ne respectăm unul pe celălalt, atunci îL respectăm pe Dumnezeu. […]

Dacă nu-l puteţi respecta pe omul respectiv, respectaţi slujba pe care o are de la Dumnezeu. Respectaţi-l! Dacă este un slujitor, păstorul vostru, respectaţi-l întotdeauna. Am auzit adunări care vorbeau despre păstorul lor, ponegrindu-l, bătându-şi joc de el. Cum va face păstorul acela, vreodată, ceva pentru voi? El nu poate s-o facă. […] Trebuie să vă iubiţi păstorul. Trebuie să ştiţi că este om şi el, dar totuşi, Dumnezeu l-a făcut păstorul Său. Duhul Sfânt l-a făcut supraveghetor; atunci trebuie să-l respectaţi în felul acela. Şi indiferent ce-a făcut păstorul, dacă-l respectaţi în inima voastră ca slujitor al lui Dumnezeu, Dumnezeu vă va respecta pentru aceasta. Isus a spus: „Cine vă primeşte pe voi, Mă primeşte pe Mine; şi cine Mă primeşte pe Mine, primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine” (Mat. 10:40). Vedeţi, ei ziceau că tatăl lor era Dumnezeu; El a spus: „Tatăl vostru este diavolul”.

Eu sunt de partea oricui cheamă Numele lui Isus Hristos, indiferent că este protestant, catolic sau orice altceva. Poate nu sunt de acord cu teologia lui, dar vreau să-l respect ca slujitor al lui Hristos şi ca frate al meu. Şi indiferent ce face, noi trebuie să acordăm respect Duhului Sfânt. Şi când ajungem să facem aceasta, atunci Dumnezeu va turna binecuvântările Sale între noi. Dacă noi, micul grup de aici, de circa 50 sau 60, sau poate 75 de persoane care stăm aici în seara aceasta, dacă noi ne-am închega laolaltă în totalitate şi i-am acorda respectul dumnezeiesc lui Dumnezeu şi Duhului Sfânt şi faţă de ceea ce face El în timpul acesta şi am respecta fiecare dar şi fiecare slujbă pe care o trimite El în mijlocul nostru, Dumnezeu va continua să-Şi toarne Duhul Său peste noi şi vom creşte ca număr şi ne vom înmulţi. Nu credeţi aceasta? Sigur. Trebuie să avem respect faţă de Dumnezeu.

Să ne aplecăm capetele pentru un moment de rugăciune. Înainte de a ne ruga, aş vrea să ştiu dacă este cineva aici care vrea să spună: „Frate Branham, vreau să te rogi pentru mine, ca eu să am un adânc respect pentru Dumnezeu, încât să fiu în stare întotdeuana să-mi ţin gura şi să nu vorbesc împotriva lucrurilor lui Dumnezeu, indiferent care sunt acestea şi fie ca Dumnezeu să pună în inima mea respect pentru fiecare dar divin pe care-l trimite în biserică”. Vreţi să vă ridicaţi mâinile şi să spuneţi: „Roagă-te pentru mine”? Dumnezeu să vă binecuvânteze! Aproape fiecare mâna din biserică este ridicată, inclusiv a mea.

Dumnezeule, ajută-mă să fiu un slujitor al Tău. Ajută-mă să-i respect pe fraţii mei, ajută-mă să le respect pe surorile mele. Şi fiecare dar al Duhului lui Dumnezeu care vine în adunare, fie că este vorbire în limbi, tălmăcirea limbilor, profeţie, daruri de descoperire, indiferent ce ar fi, eu spun: „O, Doamne Isuse, trimite-le. Trimite-le, o, Doamne. Îţi sunt recunoscător”.

Respect – JEFF. IN, 15.10.1961


[…] Când fratele Williams m-a invitat, cu ceva timp în urmă, am ezitat puţin. Am spus: „Vă voi spune puţin mai târziu, pentru că eu cred în a te ruga înainte de a face alegerea. Lăsaţi să fie alegerea lui Dumnezeu”.

Presupunere – PHOENIX AZ, 17.01.1962


[…] Noi suntem doar în vizită aici. Noi nu dorim ca voi să mergeţi de la o biserică la alta. Ne vom întâlni din nou săptămâna viitoare. Dar datoria voastră este la biserica voastră. Eu cred că fiecare creştin ar trebui să stea la postul său atunci.

Dumnezeul neschimbător – PHOENIX AZ, 20.01.1962


Acum, eu nu am mai avut adunări pentru vindecare trupească. Într-o seară, jos la fratele Outlaw, la biserica fratelui Outlaw, au fost atât de mulţi acolo care vroiau să se roage pentru ei. Şi l-am pus pe fiul meu să distribuie nişte bileţele de ordine pentru rugăciune. Şi apoi, în câteva seri, Duhul Sfânt aşa a coborât în clădire încât… Voi toţi ştiţi. Aţi fost în adunările mele. Toţi aţi fost. Dar acum, am observat că se strâng mulţi ca să ne rugăm pentru ei. Şi am observat asta întâi, începând de miercuri şi joi. M-am gândit să aştept până duminică, pentru că, dacă aveţi adunări de vindecare în biserică… Vedeţi, am anunţat pretutindeni unde am fost, pentru fiecare persoană, să rămâneţi la îndatoririle voastre, duminică. Aceste întâlniri speciale sunt doar pentru a-i vizita pe fraţi. Şi noi vrem ca fiecare să vă păstraţi îndatoririle voastre, pentru că pastorul vostru vă aşteaptă. Şi acolo ar trebui să fiţi.

Nunta Mielului – PHOENIX AZ, 21.01.1962


Eu cred că s-a anunţat deja unde vom fi mâine seară. Dacă aveţi adunare la propria voastră biserică, să nu veniţi aici. Dar dacă nu aveţi adunare, ne-am bucura să veniţi la noi. Noi întotdeauna dorim ca oamenii să stea acolo unde trebuie să-şi facă datoria. Când biserica este deschisă, fiecare ostaş se cuvine să fie în rândul şi la locul său.

Părăsind totul – TEMPE AZ, 23.01.1962


Noi am spus întotdeauna fiecăruia că trebuie să fie acolo unde îşi face datoria, duminică dimineaţa. Eu cred că oricând aveţi adunare, biserica voastră trebuie să vă fie „observatorul” vostru. Aceea este locul în care trebuie să staţi. Întotdeauna am învăţat aşa. De obicei eu îmi închid campaniile duminica după amiază, ca să nu deranjez bisericile care au adunări duminica; apoi trimitem toţi delegaţii din întreaga ţară, în diferite biserici, ca să conlucreze. Aceasta este părtăşie împreună. Eu iubesc aceasta.

Necredinţa nu-L împiedică pe Dumnezeu – PHOENIX AZ, 28.01.1962


Şi acum şi duminică seara trebuie să merg la fratele Ruddell. […] Dar voi cei de aici de la Tabernacol, rămâneţi aici, pentru că eu merg la fratele Ruddell doar ca să vorbesc în seara aceea, nu pentru un serviciu de vindecare. Rămâneţi să vă faceţi datoria, aici la Tabernacol. Acesta este locul vostru

Posedând toate lucrurile  – JEFF IN, 06.05.1962


Deseară vreau să vorbesc despre „Călăuza vieţii mele”. Şi sper că vor veni cât de mulţi se poate. Totuşi, dacă aveţi o biserică a voastră… desigur că noi vrem să fiţi la biserica voastră. Este de datoria voastră să fiţi acolo, ca să lăsaţi lumina voastră să lumineze.

Statura unui om perfect –  JEFF IN, 14.10.1962


Şi mâine seară, dacă este voia Domnului, aş vrea să vorbesc despre ceva deosebit: „Noi avem toate lucrurile în Hristos”. […] Apoi duminică seara, dacă este voia Domnului, vreau să predic despre „Numărătoarea inversă” […]

Şi dacă nu aveţi nicio biserică la care să mergeţi duminică dimineaţa, ne-am bucura să fiţi aici, iar duminică seara, desigur, dacă aveţi propria voastră biserică, aceea este datoria voastră prioritară. Noi ne aşteptăm ca voi să mergeţi acolo. Dar dacă nu, ne-am bucura să veniţi aici.

Drumul înapoi – SHREVEPORT LA, 23.11.1962


[…] Iar acum, dacă nu aveţi o biserică „acasă” al vostru, vă invităm să veniţi şi să aveţi părtăşie cu noi. Să reţineţi doar că biserica este deschisă. Noi nu suntem o denominaţie şi sper şi nădăjduiesc că nu va fi niciodată o denominaţie, ci doar o părtăşie în care bărbaţi şi femei, băieţi şi fete se întâlnesc în jurul mesei lui Dumnezeu şi au părtăşie în jurul Cuvântului şi au toate lucrurile în comun.

Pecetea a şaptea – JEFF. IN, 24.03.1963


Şi acum, mâine, dacă faceţi o vizită aici, eu voi spune oamenilor de aici… Am aici nişte prieteni din Jeffersonville. Cred că la biserica Filadelfia, fratele Mead, fratele nostru, cred că au adunare acolo. Aveţi adunare? Este… De la cât? [„Unsprezece”]. De la unsprezece va fi adunare acolo. Eu cred că voi reveni pe la unu şi jumătate sau doi… trei, apoi la şapte, din nou, mâine seară. Deci cu siguranţă că dorim să vă invităm cordial, pe toţi, să veniţi la adunări, dacă nu aveţi adunare la propria voastră biserică.

Sigur că nu am vrea să vă retragem de la datoria voastră, pentru că nu acesta este scopul nostru. Scopul nostru este să încercăm să-i apucăm, în principal, pe cei nemântuiţi; pe aceia care nu au Duhul Sfânt şi care cred cu adevărat că au nevoie de El, iar noi suntem aici să vă ajutăm. Suntem aici ca să ne rugăm pentru bolnavii din toate bisericile. Şi întoarceţi-vă la biserica voastră, indiferent din care veniţi. Dacă aţi primit Duhul Sfânt, sau aţi fost vindecaţi, întoarceţi-vă cu o mărturie, spuneţi altora. Chiar dacă biserica voastră nu crede în aceasta, mergeţi, totuşi. E uşor să-ţi laşi lumina să lumineze unde este lumină din belşug, dar noi dorim ca lumina să lumineze acolo unde nu este lumină. Atunci are cea mai mare influenţă.

Influenţă – CHICAGO IL, 03.08.1963


Noi vă iubim tare mult. Mâine este duminică şi fiecare vrea să meargă la biserică. Şi cu toţii ştiţi că biserica „Stânca” susţine financiar această adunare şi alţii sunt în vizită aici. Iar voi, străinii care aţi venit la adunare şi sunteţi din afara oraşului, dacă aveţi o datorie altundeva, mergeţi acolo. Asta trebuie să faceţi. Faceţi-vă datoria întotdeauna. Aceasta este datoria voastră faţă de Dumnezeu şi păstorul vostru, faţă de restul adunării. Dar dacă nu aveţi unde să mergeţi, sunt sigur că veţi fi bineveniţi la biserica „Stânca”, pentru că eu cred că s-au anunţat adunările.

Perseverenţă – NY, 16.11.1963


Iar duminică dimineaţa, cred că voi vorbi aici, după şcoala duminicală: duminică dimineaţa şi duminică seara. Deci, sunteţi invitaţi la toate aceste adunări. Desigur, dacă trebuie să vă faceţi datoria undeva şi trebuie să fiţi acolo, noi nu am vrea să lipsiţi de acolo.

Supra semnul – SHREVEPORT LA 29.11.1963


[…] În seara aceasta vom încerca să terminăm [cu mesajul de ieri despre Avraam – n.tr.], pentru că mâine am un mesaj doar pentru vindecare divină, cu voia Domnului. Fiecare păstor este invitat. Aduceţi-vă adunarea, veniţi aici şi staţi cu ei pentru rugăciune.

Iehovah Iireh 3 – LOUISVILLE MS, 04.04.1964


 

Distribuie această postare.