Demonologie (2) – de William Branham

Este aici un bărbat surd. Vă rog pe toți să vă aplecați capetele.

O Dumnezeule, Dătătorul vieții, Dătătorul fiecărui dar bun, trimite binecuvântarea peste acest bărbat. El nu poate să audă Evanghelia, din cauza acestui duh surd care este peste el. Dar Doamne, „credința vine prin auzire” și el nu poate să audă, așa că, Doamne, dă-mi putere acum să înving acest demon. Tu, demonule, părăsește-l! În Numele lui Isus Hristos, ieși afară din el!

(demonul părăsește omul – n.tr.)

Mă auzi? Îl iubești pe Domnul? Din toată inima ta? Nu este El minunat? Laudă Domnului. Îl iubești din toată inima? Îl vei iubi tu întotdeauna? Acum ești vindecat. Dumnezeu să te binecuvânteze. Du-te și fă ceva pentru Dumnezeu.

53-1120 – Demonologie


Spirite demonice sunt peste oameni. Se spune: „Eu am primit Duhul Sfânt. Eu nu am niciun demon”. Dar eu nu mă refer la „posesiune demonică” ci la „apăsare demonică”. Satana în carne, nu în duh.

Satana în duh provoacă vicii și necredință. Voi ați putea să trăiți cât se poate de curat și totuși, să fiți păcătoși. Credința este aceea care vă mântuiește. Mulți oameni sunt curați, uneori mai curați decât oamenii care se pretind a fi creștini. Cu toate acestea, ei vor tăgădui pe Duhul Sfânt, vor tăgădui fiecare dar manifestat prin puterea lui Dumnezeu; ei sunt necredincioși, chiar dacă sunt foarte religioși. Iar duhul antihrist este foarte religios, cât se poate de religios. Isus chiar a zis: „ca să înșele, dacă ar fi cu putință și pe cei aleși” – în zilele din urmă.

Așadar, se cuvine să știți ce faceți, să știți unde vă aflați și ce vorbiți.

De multe ori, pe platformă, eu văd duhul care părăsește persoana. Duhurile acestea au tot felul de forme. Demonii sunt ființe. Ei nu sunt doar niște gânduri, cum pretinde „știința creștină”. Demonii sunt ființe și îi vezi când părăsesc o persoană, ca pe o umbră neagră. Unii din ei seamănă cu liliecii – cam atât de lungi sunt – au păr lung care le atârnă. I-am văzut arătând astfel și i-am văzut arătând ca niște țestoase și ca niște păianjeni mari, parcă aveau 20 de kilograme, sau arătau ca niște umbre mari, negre, când ieșeau din oameni. De obicei așa e duhul de epilepsie. Și merge direct spre cei din sală. Eu am văzut aceste duhuri îndreptându-se spre cei din sală. Uneori chiar cei din adunare, când erau într-un singur gând, în armonie, vedeau acele duhuri. Sute de oameni le vedeau mișcându-se.

De aceea, este necesară cea mai profundă sinceritate. Nu este o păcăleală, pe diavolul nu-l puteți păcăli voi. Dar Satana nu poate rezista înaintea sângelui lui Isus Hristos.

53-1120 – Demonologie


Prieteni, demonii sunt reali, la fel cum voi sunteți reali. Eu i-am văzut de multe ori când ieșeau… unii din ei arătau ca niște lilieci și parcă ar fi avut păr lung care le atârna de picioare. Dar un demon de epilepsie arată ca o țestoasă cu picioare rotunde. De obicei, un demon de apăsare are o formă mai degrabă ca un nor, ca un val; și face un sunet ciudat când ești în dimensiunea aceea și vezi duhul.

Poate credeți că e greșit ce spun, dar într-una din zilele acestea vă veți da seama. De-ați putea lua niște ochelari spirituali și să priviți în sufletul vostru, să vedeți cum arată îndoiala voastră. Și cel mai care drac, șeful tuturor, este necredința. Este singurul păcat care există. Nu este altul în afara lui. Toate aceste lucruri care țin de moralitate, fumatul, băutul, jocurile de noroc, preacurvia, sunt doar niște atribute. Voi le faceți pentru că nu credeți. Necredința vă determină să le faceți. Dacă ați fi credincioși nu le-ați face.

53-1112 – Demonologie


Eu am avut de-a face cu demoni de ani de zile și voi știți asta. Dacă ați ști voi ce se petrece uneori seara, după ce se termină adunările. Voi nu știți.

Țineți minte: când veniți împotriva unui duh, ar fi bine să știți despre ce vorbiți. Să nu stați doar acolo și să vă agitați, căci aceasta nu va folosi la nimic. Dar când un demon trebuie să vi se supună, el o va recunoaște. Nu depinde de cât de tare strigați, de cât de mult ulei puneți. Depinde ceea ce este în spate, el va recunoaște, Adevărul.

Isus i-a zis doar: „Ieși afară”. Amintiți-vă, ucenicii au au încercat să-l scoată afară. Ei au zis: „Noi de ce n-am putut sa-l scoatem?” Isus a zis: „Din pricina puținei voastre credințe”. A zis: „Ieși afară”. Băiatul a căzut și a avut cea mai mare criză pe care a avut-o vreodată. Vedeți, demonii recunosc autoritatea.

53-0608A – Demonologie, domeniul fizic

 

Distribuie această postare.