Creștinul și televizorul (extrase din predici) – de William Branham

PUTEREA TRANSFORMĂRII – 31.10.1965 M

Noi nu avem televizor. În casa mea nu va fi niciodată. Dacă vreţi un televizor, este alegerea voastră. Dar mie Dumnezeu mi-a spus să nu o fac.


CEL MAI MARE DAR DIN BIBLIE – 11.08.1957

Cum îndrăzniţi voi să luaţi setea binecuvântată pe care v-a dat-o Dumnezeu ca să însetaţi după El şi să încercaţi să o astâmpăraţi cu lucrurile lumii, cu programele TV, cu băutură, cu chefuri? Diavolul are propriile sale instrumente pervertite şi a luat setea pe care Dumnezeu v-a dat-o ca să însetaţi după El, făcându-vă să însetaţi după lucrurile lumii.


SEMNUL FIAREI – 15.07.1956

Oh, în ce timp oribil trăim. Priviţi în jur şi vedeţi păcatul. Da! Voi n-aţi mai putea să mergeţi la o adunare de rugăciune: „Este prea cald. Este prea frig. Predicatorul predică prea mult”. Dar puteţi sta cu capul în televizor zi şi noapte.


INVAZIA STATELOR UNITE – 9.05.1954

Lumea a corupt această naţiune cu nebunia Hollywood-ului, prin televiziune, prin radio, prin ceea ce se scurge de acolo. Totul trebuie să fie fermecător. Nu este aşa? Voi ştiţi că aşa este. Nu mai avem religia de modă veche pe care am avut-o cu ani în urmă.


CELE ŞAPTE EPOCI ALE BISERICII – 12.05.1954

Afişăm orice este rău şi îl numim religie. „Bine, noi mergem la biserică. Suntem la fel de buni ca şi ceilalţi”. Mergeţi acasă, staţi acasă miercuri seara şi uitaţi-vă la televizor – gura iadului. Aşa este. Mergeţi la cinema. Voi ziceţi că este prea cald ca să mergeţi la biserică. Nu va fi mai rău să mergi în iad, frate? Într-una din aceste zile vei merge undeva unde va fi mai cald. Mai bine aţi asculta.


PECETEA ANTICRISTULUI – 11.03.1955

Iar acea biată fată s-a amestecat cu prietenii ei. De ce-a luat-o pe calea aceea? Pentru că a intrat în grupul acela. Ascultaţi, există un duh în toate acelea. Este un duh al naţiunii. Această naţiune are un duh. Care este duhul ei? Distracţia. Tot ce au ei este „Cine a sărutat-o pe Suzy”. În loc să meargă la biserică, oamenii stau acasă şi se uită la televizor şi spun că au Duhul Sfânt şi vorbesc în limbi.

Frate, îi veţi cunoaşte după roadele lor. Ce a fost aceea? Ceva despre Lucy, „Eu o iubesc pe Lucy.” Un program de genul acela. Eu nu mă uit la prostia aceea. Eu îmi citesc Biblia. Îmi place să-L slujesc pe Domnul. Amin. Da. De asta avem nevoie astăzi. Din cauza asta aţi ieşit din voia lui Dumnezeu. Aici aţi dat înapoi. Nu-i de mirare că vă urâţi vecinul. Acest lucru nu-l puteţi face dacă aveţi dragostea lui Dumnezeu în inimă.

[Notă: Programul „O iubesc pe Lucy” a fost un punct de cotitură în televiziune. Înainte de apariţia acestui program, actorii care jucau rolul de soţ şi soţie, dormeau întotdeauna în paturi separate. Odată cu programul amintit mai sus, bărbatul şi femeia au fost în acelaşi pat, probabil din cauză că actorii erau chiar soţ şi soţie. Dar de atunci, în toate scenele filmate în dormitor, bărbatul şi femeia au fost în acelaşi pat. Acum desigur că nu mai există limite.]


SEMNUL LUI HRISTOS – 12.03.1955

Când eram instalator pentru compania de servicii publice, am intrat într-o zi într-o cameră ca să încasez factura pentru lumină. O femeie în vârstă a venit la uşă, având pe ea doar atâtea haine cât să intre într-o cutie de aspirină. La radio cânta ceva, iar ea dansa. Era muzica aceea ridicolă de care nu scapi nici la restaurant – nici acolo nu mai poţi mânca din cauza asta. Nu-i de mirare că lumea este contaminată. Mintea îi stă la sex şi la lucruri murdare. Chiar şi predicatorii o fac. Este o ruşine. Oamenii care pretind că au Duhul Sfânt cântă acele melodii murdare. Frate, ulii din tine se hrănesc cu aceste lucruri. Tu ai nevoie de Duhul Sfânt în tine. Acela se va hrăni cu Cuvântul lui Dumnezeu. Amin. Eu nu sunt supărat pe tine, frate, dar tu trebuie să cunoşti adevărul. Amin.


PĂRTĂŞIE PRIN ÎMPĂCARE – 5.06.1955

Bombe cu hidrogen, cu oxigen, sunt pregătite. Iar omul se scufundă constant în păcat. Oamenii stau departe de adunările de rugăciune seara, pornesc televizorul şi se uită la Lucy sau la alte programe şi se numesc creştini.


DUHURI ADEMENITOARE – 24.07.1955

Tatăl nostru ceresc, când vedem aceste duhuri ademenitoare peste oameni şi ştim că dispreţuiesc Cuvântul lui Dumnezeu, eu Te rog Dumnezeule, … ca aceasta să fie o zi în care fiecare bărbat şi femeie de aici să-şi dea seama că viaţa lor nu corespunde cu Cuvântul şi ei au ascultat lucrurile greşite pe care li le-a oferit diavolul, reviste de „Întâmplări adevărate”, filme şi televiziune murdară. O, Dumnezeule, aceste lucruri pentru un creştin sunt imposibil de privit.


MÂNDRIE – 7.08.1955

Poporul american a văzut atât de multă interpretare în televiziune şi în filme, încât ei au devenit nişte interpreţi. Şi noi avem actori în biserică. Dumnezeu nu-i vrea. Departe de noi să fim actori! Fiţi voi înşivă; aşa vă vrea Dumnezeu. Dispreţuiesc să văd pe cineva încercând să facă ceva ce nu poate.


 

HRISTOSUL NEDORIT – 11.09.1955

Isus a venit de multe ori în oraşul acesta şi voi L-aţi pus în colţ. Aţi spus că era diavolul, că era telepatie. Să vă fie ruşine, făţarnicilor. Isus vă va cere socoteală la judecată. El vine în oraş, bate la uşă, face minuni, iar oamenii spun că este o prostie. Şi în fiecare seară biserica voastră se roagă pentru o trezire? Fariseule, actorule, vrei să se întâmple cum vrei tu. Hristos vine cum vrea El. El ar putea jena teologia voastră. De câte ori aceste morgi de aici din jur, bătrâne, formale, şi reci, s-au rugat pentru o trezire? Toată ţara se roagă pentru o trezire. Billy Graham şi Jack Schuller se roagă pentru treziri. Iar aici vine Duhul Sfânt şi voi spuneţi că este apostazie. Halleluiah. El vine cu aceleaşi semne şi minuni, dovedeşte că este aici, iar voi îl numiţi Diavolul. Făţarnicilor, într-una din aceste zile veţi muri în televizorul vostru şi veţi merge în iad.


UNDE CRED EU CĂ AU GREŞIT PENTICOSTALII – 11.11.1955

Copiii voştri se uită prea mult la televizor. Nu există nici un copil din ţara asta care să nu-ţi poată spune cine este David Crockett, că s-a născut în Tennesse şi că la trei ani a ucis un urs. Şi voi ştiţi că este o minciună. Dar ei îţi pot spune totul despre asta. Dar dacă diavolul prin televiziune a putut pune aceste lucruri în capul fiecărui copil american, ce-ar trebui să facă biserica prin Isus Hristos, să oprească delicvenţa juvenilă.


ISUS HRISTOS, ACELAŞI… – 26.04.1956

Una dintre cele mai mari ruşini: chiar FBI-ul a dovedit că declinul Americii a început prin cinematografie. Ei pun aceste lucruri necenzurate în faţa tinerilor, iar acum diavolul a pus asta în fiecare casă prin televizor.


SĂGEATA ELIBERĂRII LUI DUMNEZEU – 1.08.1956

O, ce zi trăim, nori fără ploaie, agitaţie, jumătăţi de măsură, căldicei, fără a ajunge la cunoştinţa adevărului. Nu vă agitaţi din toate lucrurile. Nu vă agitaţi din ceea ce vedeţi la televizor. Unii creştini de azi stau miercuri seara să se uite la televizor. Voi ştiţi că este aşa. Acolo este intrarea întregului Hollywood. Nu este altceva decât o grămadă de prostituţie şi vulgaritate. 

El vă cheamă la altar. Tineri şi bătrâni, metodişti, baptişti, penticostali, luterani, oricine vrea, veniţi la altar. Este un izvor cu sânge… Veniţi. Încetaţi cu privitul la televizor. Nu mai priviţi lucrurile lumii. În seara asta priviţi la Calvar. Vedeţi-L pe Hristos. Priviţi Cine a murit pentru voi. Priviţi Cine a plătit preţul. Depărtaţi-vă de lucrurile lumii.


SCRISUL DE MÂNĂ PE PERETE – 2.09.1956

Priviţi mizeria şi obscenităţile care se fac. Striptease şi ce se mai vede la televizor. Voi băgaţi filme şi tot voi încercaţi să vă ţineţi copiii departe de ele. … Iar diavolul încearcă să sară pe deasupra. Ştiţi ce a făcut? A pus acele lucruri chiar în casa voastră prin intermediul televizorului.


A DOUA MANTA – 6.12.1956

Când a venit Ilie, ei nu trăiau o viaţă corectă, pentru că au spus: „Lucrurile sunt prea stricte când vine Ilie”. Îmi imaginez că dacă azi ar fi la fel, i-ar face să se descotorosească de toate programele lor de televiziune şi de toate revistele lor cu poveşti de dragoste şi să înceteze cu fumatul şi cu băutura, să facă ordine.


DUMNEZEU ÎŞI ŢINE CUVÂNTUL – 15.01.1957

Ochiul este intrarea în suflet. Lăsaţi un băiat să intre în aceste lucruri murdare de la televizor, aceste programe necenzurate, această vulgaritate, lăsaţi fetele să meargă la filme şi să vadă aceste femei ale Hollywood-ului cu opt sau zece soţi, făcând dragoste cu un bărbat: în ziua următoare fata aceea va face acelaşi lucru. Priviţi cum femeile americane poartă ceea ce văd la televizor: haine de scandal. 


IEHOVA JIREH – 9.03.1957

Acum un alt lucru pe care-l face Dumnezeu – i-a spus lui Avraam şi Sarei să se separe de cei cu care aveau părtăşie (legătură). Dumnezeu cere o separare. Noi alegem lucruri amestecate. O, da, „Îţi spun că este cel mai socialist prieten pe care l-ai văzut vreodată. El nu este fanatic. El nu va predica împotriva televizorului sau împotriva femeilor tunse scurt. Nu auzi asemenea lucruri în biserica noastră”. Dar asta din cauză că nu are botezul Duhului Sfânt. Asta-i tot. Noi avem nevoie de predicatori temători de Dumnezeu, care spun adevărul. Asta face despărţirea.


A DOUA VENIRE A DOMNULUI – 17.04.1957

Isus priveşte peste „verigheta” noastră şi vede că dragostea s-a dus; este o formă. El vede că loialitatea s-a dus. Aţi comis adulter cu lumea. Mergeţi la dans şi la petreceri şi vă uitaţi la programe murdare de televiziune. Aţi comis adulter faţă de Hristos. Este timpul să măturăm casa. Venirea Domnului este aproape.


A FACE MINUNILE LUI – 12.01.1958

Când cei ce mergeau la Emaus au început să vorbească despre El, El a mers cu ei. Motivul pentru care nu avem binecuvântări spirituale este că avem prea mult timp ca să ne uităm la televizor, prea mult timp ca să citim ziarele, sau să ascultăm lucruri pe care n-ar trebui să le ascultăm. Şi în loc să răscumpărăm timpul, în loc să-i dăm timp Domnului Isus, îl dăm lucrurilor lumii. Biblia spune că omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu fiecare cuvânt care iasă din gura lui Dumnezeu. Creştinii trăiesc cu Cuvântul.


ASCULTAŢI-L – 28.03.1958

Ştiţi de ce este lumea înfometată? Lumea vrea să vadă ceva autentic. Aceasta este problema cu aşa numitele convertiri. Nu sunt reale. Este ceva intelectual, o cunoaştere intelectuală a lui Hristos. Dar experienţa naşterii din nou Îl dă pe adevăratul Hristos.

Americanii sunt un popor care vrea să fie distrat. Au prea mult din televizor în ei. Vor distracţie. Nu vor evanghelia de modă veche.


VIAŢA – 12.05.1958

Acum vedeţi ce faceţi? Duhul rău este în voi şi vă face să încercaţi să satisfaceţi setea binecuvântată pe care v-a dat-o Dumnezeu ca să vă închinaţi Lui, cu televizorul, cu radioul, cu lucrurile fantastice ale lumii, cu farduri, etc.


TU FIUL LUI DAVID – 15.02.1961

Dar azi, cu comoditatea noastră modernă, în loc ca ea să le citească copiilor ei Biblia, porneşte televizorul şi-i lasă să se uite la lucruri care nu sunt potrivite pentru ei. Şi alt lucru, noi le dăm aceste cărticele comice, sau cărticele de poveşti care nu ar trebui vândute nici ca să faci focul cu ele. Şi totuşi dăm aceste lucruri copiilor noştri.


SEMNUL – 1.09.1693

Ce să crezi? Crede pe Domnul Isus Hristos pentru casa ta. Aplică semnul casei tale. Apoi ce faci când aplici semnul casei tale? Scoate tot gunoiul afară. Scoate pe uşă fustele scurte, pantalonii scurţi, cărţile de joc, ţigările, televizorul şi ce mai este.


INFLUENŢE – 15.02.0964

Oamenii noştri s-au depărtat de lucrurile cu care ar fi trebuit să stea. Biserica a devenit căldicică sau rece, iar copiii au ieşit în lume. Acum Hollywood-ul a fabricat multe filme, emisiuni TV, chiar necenzurate, în care ei înjură şi iau numele lui Dumnezeu în deşert. Pentru copiii din bisericile sfinţirii era greşit ca ei să meargă la cinema. Iar acum Satana a sărit pe deasupra şi a adus cinematograful chiar în casă în chipul televizorului. Este calea lui Satan de a intra încetul cu încetul.


ISUS ÎŞI ŢINE TOATE ÎNTÂLNIRILE –18.04.1964

Poate că lucrurile ar sta altfel dacă ei ar mai avea altarul acela de rugăciune de modă veche, Biblia în locul cărţilor de joc şi dacă ar fi scos mai demult afară televizorul acela. S-ar putea să fie cu totul altceva. Cu toţii ştiaţi că e rău să mergi la cinema. Diavolul l-a adus chiar în casa noastră.


TIMPUL SECERIŞULUI – 12.12.1964

După cum ştiţi, eu de fapt sunt împotriva televizorului.


LOCUL ALES DE DUMNEZEU PENTRU ÎNCHINARE – 25.04.1965

Soarele răsare în est şi apune în vest. Aşa a mers şi civilizaţia. Iar acum noi ne întoarcem exact înapoi, şi în după- amiaza asta stăm pe coasta de vest unde se îngrămădeşte păcatul şi toate puterile întunericului. Aceste filme, şi bărbaţii care sărută femeile acolo, otrăvind minţile fetiţelor…


PUTEREA LUI DUMNEZEU DE TRANSFORMARE – 11.09.1965

Acum câteva duminici am fost invitat de fiica mea să mă uit la televizor la niște cântări religioase. Este o emisiune duminică dimineața. Le spusesem să mă anunțe când este emisiunea lui Oral Roberts, căci am vrut să-l aud. Copiii m-au chemat să ascult o cântare. M-a chemat și băiatul meu. Și am dat drumul televizorului… Noi am închiriat de la o femeie care are televizor. Eu n-am intenţionat niciodată să am unul. Nu, domnule. Nu vreau aşa ceva în casa mea. Eu aş trage în el cu puşca mea. Nu vreau să am nimic de-a face cu acel lucru rău. …Aţi văzut studiile care spun că 80% din copiii din şcolile din Arizona suferă de deficienţă mentală, iar 67% din ei din cauza televizorului? Mai bine v-aţi folosi puştile. Nu-i permiteţi diavolului să vă şpreieze cu aşa ceva. Cum am spus, oamenii se poartă de parcă nu ar trebui să vină la judecată.


UNIREA INVIZIBILĂ A MIRESEI – 25.11.1965

Lumea aceasta va merge într-o nebunie totală. Deja aproape că am ajuns acolo. Merge deja pe stradă, este pe banca bisericii: nebunie totală, lucruri pe care un om civilizat nu le-ar face. Priviţi ce a făcut Hollywood-ul din femei. Cum a furat virtuţile sacre ale femeii. Eva nu a vrut să facă rău. Biblia spune în 1 Tim. 3 că a fost înşelată. Este exact ceea ce s-a întâmplat astăzi: ea este înşelată de televizor, reviste.


CĂLĂUZIRE – 7.12.1965

Dar ce ţi s-a întâmplat, biserică? Ai văzut atâtea la televizor, atâtea lucruri ale lumii, încât e uşor pentru vechea natură a lui Adam să se comporte ca şi ceilalţi.

 

Distribuie această postare.