Aflați mai întâi cauza – de William Branham

Ascultați, prieteni: înainte de a găsi leacul [soluția] pentru ceva, trebuie să aflați care este cauza care a dus la boala [situația] respectivă. Absolut! Dacă ați merge la un doctor și i-ați spune: „Doctore, mă doare capul, e o durere persistentă”, iar el ar spune: „Bine, ia asta” și v-ar da câteva aspirine, atunci el nu este un doctor bun. El încearcă să scape de voi. Dacă el ar fi un doctor aevărat, ar pune un diagnostic, ar căuta să afle care este cauza acelui dureri de cap și abia de acolo ar începe să lucreze.

Dacă te rogi pentru cineva, iar persoana respectivă nu se vindecă, atunci ceva deosebit a provocat boala respectivă, pentru că Dumnezeu este credincios Cuvântului Său. El trebuie să confirme Cuvântul Său.

Petru a spus în ziua Cincizecimii: „Pocăiți-vă și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Dacă un om se pocăiește și este botezat, Dumnezeu este în mod absolut dator să-i dea Duhul Sfânt, dacă respectivul s-a pocăit din inima lui. De ce se stăruie, de ce se așteaptă mult timp? Pentru că undeva nu e în regulă ceva. Asta e! Voi ziceți: „Poate că Dumnezeu pur și simplu nu vrea să mi-L dea”. Oh, ba da, El vrea. Voi ziceți: „Poate că Duhul Sfânt a fost doar pentru un număr limitat”. Dumnezeu are din belșug și pentru voi. Nu vă faceți griji. Vă puteți închipui că un peștișor de-un deget, ar înota în mijlocul oceanului și-ar zice: „Mai bine să beau din apa asta cu economie, căci s-ar putea ca într-o zi să se termine”? Exact același lucru este dacă voi credeți că Dumnezeu nu are destul Duh Sfânt și pentru voi.

V-ați putea închipui că un șoricel care s-a aflat în grânarele Egiptului, sub miliarde de tone de grâu, ar fi spus: „Mai bine aș mânca doar un bob sau două pe zi, pentru că s-ar putea să se termine până la iarnă”? Este ca și cum ați spune că Dumnezeu nu are suficient har ca să vă salveze, ca să vă vindece. El dorește s-o facă mai mult decât doriți voi să primiți. Sigur, El vrea s-o facă.

Vă puteți imagina cum ar trebui să arate o conductă în care ar fi adunate toate apele din lume? Ar fi lungă de mii și mii de kilometri. Apa aceea ar provoca o presiune enormă, încercând să găsească o fisură pe unde să iasă. Tot așa și dragostea lui Dumnezeu și puterea Lui de vindecare încearcă să se reverse în seara aceasta în această adunare. Dumnezeu încearcă să-și croiască drum într-o inimă, cu toată „presiunea” aceea a dragostei divine, încercând să pătrundă în oameni. Dacă ați ști care este abordarea potrivită, ați primi-o imediat. Atât! Înțelegeți? Pentru că dacă Dumnezeu a promis ceva, iar voi nu primiți, ceva este greșit undeva.

55-0224 – Apa din stâncă

Distribuie această postare.